დეკორატიული კობრის საშენი მეურნეობა იაპონიაში [ფოტორეპორტაჟი]

იაპონიის ქალაქი ოზია დეკორატიული კობრის სამშობლოა. თევზის ამ სახეობის გასამრავლებლად იაპონელები მთის ტბებს იყენებენ. ისტორიულად კობრი იაპონიის მთიან რეგიონებში მთავარი საკვები წყარო იყო გრძელი ზამთრის განმავლობაში.

მისი ხელოვნურად გამოყვანა იაპონელებმა 1820 წელს დაიწყეს. სწორედ მეცხრამეტე საუკუნის დასაწყისში გაჩნდა ამ სახეობის მრავალი შეფერილობის თევზი, რომელიც დღემდე პოპულარულია მსოფლიოს გარშემო, როგორც დეკორატიული თევზი. უმაღლესი ხარისხის დეკორატიული კობრის ღირებულება 100 000 დოლარსაც კი აღწევს.

“ნეტგაზეთი” გთავაზობთ “ევროპის პრესფოტო სააგენტოს” ფოტორეპორტაჟს კობრის საშენიდან იაპონიაში:

კობრის საშენი იაპონია ფოტო: EPA

კობრის საშენი იაპონია ფოტო: EPA

კობრის საშენი იაპონია ფოტო: EPA

კობრის საშენი იაპონია ფოტო: EPA

კობრის საშენი იაპონია ფოტო: EPA

კობრის საშენი იაპონია ფოტო: EPA

კობრის საშენი იაპონია ფოტო: EPA

ნეტგაზეთის მასალების სხვა გამოცემებში გადაბეჭდვის წესი


ავტორი
მარიამ ბოგვერაძე არის "ნეტგაზეთის" რეპორტიორი 2016 წლიდან.