პირველი ღვინის საწარმო აჭარაში

აჭარაში პირველი ღვინის საწარმო ხელვაჩაურის რაიონის სოფელ აჭარისწყალში გაიხსნება. “აჭარული ღვინის სახლი” ყურძენს ადგილობრივი მოსახლეობისგან შეისყიდის.

აჭარაში პირველი ღვინის საწარმო ხელვაჩაურის რაიონის სოფელ აჭარისწყალში გაიხსნება. “აჭარული ღვინის სახლი” ყურძენს ადგილობრივი მოსახლეობისგან შეისყიდის. საწარმოში წლიურად 50 ათას ტონამდე ყურძენს გადაამუშავებენ, რაც 10 ათასამდე ბოთლი ღვინის დაწურვის შესაძლებლობას იძლევა. ღვინის სახლში 3 სახის – თეთრ, წითელ და ვარდისფერ ღვინოებს “ჩხავერისა” და “ცოლიკაურის” ჯიშის ყურძნისგან დაამზადებენ.

“აჭარული ღვინის სახლში” ღვინო ქართულ-ევროპული ტექნოლოგიებით დამზადდება. საწარმო გაზაფხულზე ამოქმედდება.

ნეტგაზეთის მასალების სხვა გამოცემებში გადაბეჭდვის წესი
netgazeti.ge